Beleidsmedewerkers Verkeer en Vervoer (1,5 fte)

Functieomschrijving

Voor het domein Beheer Openbare Ruimte zoeken we:

Beleidsmedewerkers Verkeer en Vervoer (1,5 fte)

Ben jij die ervaren en bevlogen beleidsmedewerker verkeer/vervoer, op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de openbare ruimte? En werk je graag in een dynamische werkomgeving waar jouw goede ideeën een plek kunnen krijgen in de uitvoering? Dan willen we met jou in gesprek!

De organisatie
BUCH staat voor Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Vier zelfstandige gemeenten, met één gezamenlijke ambtelijke organisatie. We zijn een organisatie met een gezonde ambitie om wonen, werken, ondernemen en recreëren in de gemeenten verder te ontwikkelen. Vanuit de vier gemeentehuizen werken circa 800 medewerkers. De dienstverlening organiseren we dicht bij onze inwoners, instellingen, organisaties en bedrijven. De werkorganisatie BUCH kent vijf domeinen: Inwoners & Ondernemers, Ruimtelijke Ontwikkeling, Beheer Openbare Ruimte, Samenleven en Bedrijfsvoering

Beheer Openbare Ruimte
De gemeente is verantwoordelijk voor een representatieve openbare ruimte. Centraal staan klantgerichtheid, een fijne leefomgeving en betaalbaarheid. Het domein Beheer Openbare Ruimte bestaat uit de teams openbare ruimte (ca. 25 fte), projecten (ca. 20 fte), gemeentelijke eigendommen (ca. 25 fte), team afval (ca. 24 fte) en twee teams wijkbeheer (samen ca 130 fte). Het domein heeft drie hoofdprocessen: het maken van beleid en adviseren, beheren areaal en uitvoeren van projecten. Een belangrijk ondersteunend proces is het proactief regisseren van de ondergrondse infrastructuur.

Wat ga je doen
Je initieert, ontwikkelt en/of levert een bijdrage aan het ontwikkelen, uitwerken en evalueren van een samenhangend (nieuw) duurzaam beleid op het gebied van verkeer en vervoer (o.a. verkeer & parkeren, doorstroming en openbaar vervoer). Ook lever je met jouw kennis en kunde een bijdrage aan structuurvisies, gebiedsvisies, bestemmingsplannen, projecten en andere beleidsplannen op lokaal en regionaal niveau. De gemeente heeft een grote duurzaamheidsopgave op het gebied van mobiliteit, daarom ga je onder andere mee werken aan een Regionaal Mobiliteitsprogramma (RMP). Het RMP is een opdracht uit het Klimaatakkoord aan regio’s en gemeenten en moet leiden tot minder CO2-uitstoot.

Je stelt adviezen en beleidsnotities op voor het college of bestuur en voert hierover overleg met inwoners, netwerkpartners en bestuurders. Daarnaast werk je veel samen met collega’s uit andere domeinen, zoals Ruimtelijke Ontwikkeling en met het Programmateam Klimaat. Je zorgt voor kennisdeling op het vakgebied en houdt presentaties. Kortom, een veelzijdige functie in een leuk team.

Wie ben jij
Je hebt een brede blik en bent op de hoogte van de (duurzame) ontwikkelingen op het gebied van verkeer en vervoer. Je anticipeert op mogelijke consequenties van deze ontwikkelingen voor het gemeentelijk beleid en verdiept je in subsidiemogelijkheden. Je bent bereid om nieuwe wegen in te slaan en buiten je comfortzone te treden.

Je bent analytisch en toont initiatief. Daarnaast ben je bestuurlijk en politiek sensitief en kan goed tegenwicht bieden aan bestuurlijke en politieke druk. Je bent doortastend, resultaatgericht, stressbestendig en bovenal ben je een enthousiast en betrokken mens met een goed gevoel voor humor.

Functievereisten

Wat vragen wij


  • Hbo-werk- en -denkniveau.
  • Een afgeronde opleiding Verkeerskunde.
  • Relevante ervaring binnen het vakgebied.
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.


Wat bieden wij
De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.494, - bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring. Werkorganisatie BUCH heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken. Verder kan je het opgebouwd individueel keuzebudget (o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering met een totaal van 17,05% van je salaris) uit laten betalen op een door jou gekozen moment.

Zin in deze baan?
Stuur dan je sollicitatiebrief of filmpje/video met motivatie en cv uiterlijk 5 april 2021 via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Erik Poerstamper, teammanager Openbare Ruimte, telefoon 088-9097641 of erikpoerstamper@debuch.nl. Kijk voor meer informatie over de organisatie en andere vacatures op werkenbijdebuch.nl.

Na de sluitingstermijn nemen we contact met je op over de voortgang van de sollicitatieprocedure. Een eerste kennismakingsgesprek doen we met video bellen en een vervolggesprek zo mogelijk op kantoor (uiteraard volgens RIVM-richtlijnen).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.